Get Adobe Flash player

Műszaki kiszolgáló állomány

Minden féle-forma repülés kivitelezhetetlen lenne a földi kiszolgáló személyzet nélkül. Így van ez a helikopteres repülésnél, főként a katonainál is, ahol a gépek sárkány és hajtóműszerkezetén túl még a fegyverzeti rendszert is ellenőrizni, javítani és feltölteni kell.

Koránt sem szabad azt gondolni, hogy a repülés csak a pilótáról szól. Talán nem durva kijelenteni azt, hogy a pilóta élete függ a műszaki kiszolgáló személyzet munkájától. Hisz a legapróbb hiba esetleg a hajtóműben, repülés közben végzetes is lehet. 

A télen-nyáron folyamatosan a helikoptereknél dolgozó műszaki és fegyverzeti állomány katonái embert próbáló időjárási körülmények között is ugyan olyan hibátlan módon végzik feladatukat, mint a pilóták, akik ez alatt egy sátorban üldögélnek és mentálisan, illetve elviekben készülnek a repülésre.

A műszaki állomány feladata sokrétű. Ők végzik el a repülés előtti ellenőrzéseket, felkészítéseket, kerozintankolást, a fegyverzet lőszerfeltöltését. Ezen kívül, a hajtóműindítások során kívülről figyelik és jelzik a pilótának a zavartalan működést, ha kell, a leszállóhelyre irányítják a gépet bonyolult időjárási, vagy tábori körülmények között. A leszállás után azonnal megkezdik a repülés utáni ellenőrzést, a fegyverzet töltetlenségének ellenőrzését, valamint ha gondok akadnak például a fedélzeti géppuskával annak mielőbbi elhárítását.

Nagyon sok mindent köszönhetünk nekik is valamint a földi repülésirányítóknak és az egyéb földi kiszolgáló személyzetnek is, így ne feledkezzünk el róluk sem.

Attention!

Dear Visitor! Our webpage is completely nonprofit, our editors doesn't have an income from this, but the hosting costs money, and we spend our own money to the open to the press events. Please, if you feel, support our work! More information you can find under the about us section. Thank you: LHSN.HU

Légi Huszárok SzolNok

(Aerial Hussars of Szolnok)

or even:

The HDF 86th Szolnok Helicopter Base airport's ICAO code. The ICAO is an aviation organization of the United Nations.

Sponsors
Tárhely és domain szolgáltatónk:

Domain-Tárhely.net.